باغ دولت آباد در استان زیبای یزد :
این باغ زیبا که در استان یزد واقع شده است یکی از زیبا ترین بغ های استان یزد و کل ایران است . این باغ زیبا هر ساله گردشگران بسیار زیادی را به خود جذب می کند . این باغ زیبا دارای بلند ترین بادگیر جهانی است . در داخل کشور ایران نه عدد باغ جود دارد که در زمره باغ های ایرانی در میراث جهانی یونسکو به ثبت جهانی رسیده اند که یکی از این باغ ها ، باغ دولت آباد یزد است . این باغ زیبا که دارای درختانی سر سبز و چشم نواز است در فصل تابستان یکی از بهترین مکان های گردشگری یزد به حساب می آید . در داخل این باغ زیبا هم چنین یک ساختمان قدیمی قرار دارد که در گذشته های دور به عنوان یک ساختمان بسیار مهم حکومتی به شمار می رفته است .
ویژگی های باغ دولت آباد در استان زیبای یزد :
این باغ زیبا که در استان یزد واقع شده است یکی از بهترین میراث های جهانی نه تنها استان یزد بلکه کشور ایران به شمار می آید . قدمت این باغ زیبا به حدود دویست و شصت سال پیش بر می گردد و در آن دیدنی های بسیاری قرار دارد . مساحت و زیر بنای این باغ زیبا به طور تقریبی به حدود هفت هکتار می رسد . این باغ دارای درخت کاری ها و گل کاری های بسیار گوناگونی است به همین دلیل در فصل بهار و در فصل تابستان از بهترین گزینه ها برای سفر کردن و مشاهده ان به شمار می آید . از جمله درختانی که در این باغ قرار دارند می توان به انواع درختان میوه هم چون درخت انگور ، درخت سرو و درخت کاج اشاره کرد . هم چنین در داخل باغ انواع گل های محمدی و گل سرخ واقع شده است .
تاریخچه باغ دولت آباد در استان زیبای یزد :
برای اولین باغ دولت آباد در دوره افشاریه و در سال هزار و صد و شصت هجری قمره بنا نهاده شده است . این باغ تاریخی و زیبا به دست فردی به نام محمد تقی خان بافقس بنا شد . در دوره های بعدی و در دوره زندیه این باغ ب عنوان محلی برای استراحت و گذراندن اوقات فراغت افرادی چون کریم خان زند و شاهرخ میرزا شناخته شد . در آن دوران نام این باغ زیبا هشت باغ دولت آباد بود و به دلیل این که محل استراحت پادشاه به شمار می آمد از اهمیت و معروفیت بسیار بالایی برخوردار بود . در آن زمان باغ در محلی در اطراف یزد قرار داشت و از بیست کیلو متر طول بر خوردار بود . در داخل این باغ در آن زمان به قدری درخت قرار داشت که افراد خارج از باغ امکان دیدن داخل باغ را به دلیل تراکم و حجم بالای درختان نداشتند . در دوره قاجاریه و سپس در دوره پهلوی به دلیل افزایش شهر نشینی و گسترش شهر ها ، این باغ طول خود را بسیار از دست داد و شهر ها به گونه گسترش یافتند که این باغ در مرکز شهر واقع شد . پس از پایان دوره قاجاریه توجه خاصی به این باغ نشده بود و تقریبا به حالت متروکه ای در امده بود تا اینکه در سال هزار و سی صد و چهل و شش این بنا در زمره آثار ایرانی مورد توجه قرار گرفت و به سازمان میزاث رهنگی سپرده شد . این بنا بار ها مورد مرمت و باز سازی قرار گرفته است که از جمله مهم ترین ان ها می توان به مرمت سال هزار سی صد و چهل و هشت اشاره کرد که در این مرمت و باز سازی ، تالار های مختلف بنا از جمله تالار آیینه ، عمارت مستخدمین ، آشپزخانه های بنا ، قسمت ساباط بنا ، آب انبار عمارت حرم خانه و . مورد باز سازی قرار گرفتند . یکی دیگر از مرمت های مهمی که بر روی این بنا انجام شده است مربوط به سال های هزار و سی صد و پنجاه و پنج تا هزار و سی صد و شصت و یک است که در این مرمت و باز سازی دیگر عملیات خاصی بر روی بنای اصلی انجام نشد بلکه در آن به محوطه سازی و درخت کاری و گل کاری مشغول شدند .
در ساخت این بنای تاریخی از مصالح بسیار گوناگون و متنوعی استفاده شده است که از جمله این مصالح می توان به مواردی چون خشت ، گل و سنگ های مرمر اشاره کرد . سنگ های مرمر موجود در داخل این بنا از شر مراغه به یزد آورده شده اند و در داخل این بنای تاریخی به کار برده شده اند . این بنا از سبک معماری بسیار زیبا و خاصی بهره مند است .
باغ ,های ,یزد ,زیبا ,بنا ,، ,این باغ ,باغ زیبا ,که در ,دولت آباد ,باغ دولت
درباره این سایت